Playground to be transformed in £45k project

A RUNDOWN playground in Clive Vale is set to be transformed as part of an exciting new £45,000 project.

Clive Vale Residents Association (CVRA)is spearheading the project to transform the playground in Boyne Road.

It will upgrade the old equipment which is unsuitable for use by different age groups and does not cater for enough children.

Some of the current equipment will be refurbished and repaired and new equipment will be installed, including a basket swing, an embankment slide and a climbing ramp.

Perimeter fencing will be taken down to open up the play space so that children can access the wooded hillside and natural open space nearby. The borough council will work with local children to design a nature trail/bug hunt.

The Hastings Recycled Wood Project will use recycled materials to create natural play features including large wooden birds perched on the wooden posts of the old swing unit as part of the nature trail. They will also install bespoke seating, including ‘oak leaf’ climbing stalls under the site’s old oak tree as well as bird boxes and feeders. It is expected to be reopened on January 12.

Funding has been provided by the borough council (£5,000), Amicus Horizon (£5,000), Britvic/Schweppes (£5,000), Groundwork South East (£5,000) and The Veolia Environmental Trust (£25,000). CVRA also donated £250 to the scheme.

CVRA chairman Arthur Burgess, said: “As this is the only play site in the area these improvements will benefit a great number of families. We anticipate that local schools will use the site, bringing with them children of different ages with a wide range of abilities.

“We are indebted to Laura Beerling of Hastings Borough Council for all the work she has put in for us on the project. We are also very grateful for Groundwork South’s involvement.”